Reklam

BATMAN V SUPERMAN: ADALET EKİBİ TOPLANIYOR, BATMAN COŞUYOR

BATMAN V SUPERMAN: ADALET EKİBİ TOPLANIYOR, BATMAN COŞUYOR

              
       Çok daha önceden duyurulan ve dünyanın açık ara en iyi çizgi roman oluşumu olan DC Comics'in yeni filmini sonunda izledik. Man of Steel'den bildiğimiz Henry Cavell, Superman rolüne devam ederken, Batman rolünde bir değişikliğe gidildi ve Ben Affleck tercih edildi. Fakat size bu değişiklikle ilgili hemen şunu söyleyeceğim : BATMAN KENDİNİ BULDU! Evet, Affleck o kadar iyi bir performans sergiledi ki sanki ondan evvelki efsane üçlemeyi bana direk unutturdu. Yo hayır, çok aşırı vefasız bir insan sayılmam ama üzgünüm Christian Bale, sen haksızsın, seni kınıyorum.
                Batman'in 'Kara Şövalye Üçlemesi' için genellikle olumlu yorumlar gelmişti, hatta üçleme kült olmuştu. Bunun nedeni Nolan gibi bir yönetmenin tezgahından çıkmasıydı. Fakat işin kurgusal boyutu öyle miydi ? Koskoca Batman'in 10 tane adamı yarım saat dövememesi normal miydi ?-ki Batman sayısız dövüş sporunda uzmandır(100 tane olduğu söyleniyor) , bunlara Thai-Chi ve Kung-fu gibi sanatlar da dahildir-  Nolan günümüz dünyası normallerinde gerçekçi bir Batman yapmak istedi, harika bir üçleme yaptı. Ama onlar gerçek Batman değildi. Zira biz ne ileri seviyede ruh hastalığı olan bir Batman gördük ne de çok güçlü bir Batman . Fakat Batman ileri seviye paranoya sahibi, hastalıklı bir ruhu olan muazzam güçte bir beyefendiydi. Bu nedenle Nolan'ın serisi dev gibi bir eksik içeriyordu. İşte Zack Synder bu konuda hata yapmadı.
                Filmde Batman'a dair hemen her ayrıntı , ait olduğu evrenin mantığı çerçevesinde gayet güzel servis edilmiş. Superman'in zaten aşırı karakteristik özellikleri yok, yani ayrıntıları büyük önem arz etmiyor fakat Batman öyle değil. Her şeyden evvel Batman bir insan. Onun da bir takım insani özellikleri var o yüzden.
                Herkesin en çok sorduğu sorulardan birisi de 'Superman'in süper güçleri varken, bir insan ona karşı nasıl duracak ? ' İşte bunun sorulmasının sebebi Batman'in tam olarak anlaşılmaması, bu da biraz Nolan'ın çektiği Kara Şövalye üçlemesiyle alakalı. Çünkü herkes Batman'i oradan tanıyor ama eksik tanıyor işte. Batman, gerçek bir paranoyaktır. Öyle ki sanrıları gayet yoğun olan ağır bir psikolojik travma içerisindedir. Sinirlerine zaman zaman hakim olamaz ve eğer Metropolis isimli şehirde sağda solda uçan bir pelerinli varsa, o pelerinlinin haberi dahi olmadan Batman onun annesinin kızlık soyadına kadar öğrenir, yani her şeyiyle o adamı keşfeder, kim olduğunu bilir.
                Film  boyunca heyecanınız dorukta olacak bunu garanti ediyorum. Zaten daha ilk günlerden gişe rekorları kırmaya başladı. Görünen o ki, Man of Steel'in 600 milyon dolarlık kazancından daha yüksek bir kazanç elde edecektir.
                Özel olarak teşekkür etmem gereken bir de Zack Synder var. Bu adam öyle bir adam ki, eline aldığı süper kahraman hikayelerini muazzam planları , çekimleriyle sanat eserine dönüştürüyor. Ben filmi ağzım açık izledim, başından sonuna o kadar çekimler vardı ki hayran kaldım.  Watchmen'e de aynı şeyi yapmıştı. Bunda da aynı şey var. Birilerinin yaptığı gibi görsel efektler ve esprilerden ibaret değil bu film, aynı zamanda bir sanat eseri.
                Bir de THY var tabi. Filmin ortasında görünce insan bir mutlu oluyor , Umut Sarıka'yanın ilgili karikatürünü aynen yaşıyorsunuz.

Güç gerçekten masum olabilir mi ?
Uzaylılar değil insanlar cesurdur !
İnsanlığa zarar verme ihtimali %1 bile olsa onu yok ederim...

Keyifli seyirler diliyoruz. Ve Justice League'i heyecanla bekliyoruz efendim...
                       Anayurt Otolenin Aylak Adamı

0 yorum(lar):