Reklam

Bu da benim en iyi filmler listem (Bölüm 1)


  Selamlar, bu tarz listelere çok taraftar olmasam da sinema vizyonunun aktarımı açısından bu tarz listeler çok büyük önem taşıyor. O yüzden ben de bu güne dek izlediğim en iyi 10 filmi paylaşmak istedim. Bu noktada filmlerin hiçbirisinin diğerine üstünlüğü olmamakla beraber belki sıralamamdaki numaralandırmanın sebebi kendi açımdan seyir zevkidir kim bilir... Liste dışında kalıp da benim en iyilerim olanlar elbette olacak ama bunu da zaman içersinde paylaşarak kurtarırım diye tahmin ediyorum. Hadi başlayalım;

10) Back to Future (Geleceğe Dönüş) Serisi /1985
Zamanda yolculuk temasının kralı olan seri. İzlemeyen ben geekim demesin.




9)One Day (Bir Gün) /2011
Şimdi, bir liste yapıyor olsam, içerisine nitelikli ve kaliteli bir aşk filmi koyacak olsam bunu seçerdim sanırım.

8) North by Northwest (Gizli Teşkilat) /1985
Alfred Hitchcock'u bilen bilir. Adam 50 lerde ne biçim işler üretmiş hayret ettirir. Bu kaliteye bu aksiyona bu heyecana siz de mutlaka ortak olun.

7)Boyhood ( Çocukluk) /2014
Oscar'da büyük bir talihsizliğe uğrayan şaheserimiz doğrudan benim listeme girmeyi başardı. İyi bir gözlem yapma fırsatı sunuyor size bu film. Kesinlikle kaçırmayın. İnanamayacaksınız...
6)Inception (Başlangıç) /2010
DiCaprio'nun enfes oyunculuğu ve inanılmaz konusuyla tam anlamıyla bir görsel şölen, filmin sonuna dek süren inanılmaz bir heyecan, tabi hala izlemeyeniniz varsa.

5) Solaris /1975
Tarkovsky'nin, Stanislaw Lem tarafından yazılan efsane Solaris romanını kendi vizyonundan yansıttığı film. Uzun planlar, seyirciye düşünmesi için tanınan uzun planlar... Müthiş bir deneyim olacak emin olun, izleyin.


4) Sonbahar / 2008
Özcan Alper'in 2000 olaylarında üniversite okuyan ve olaylara karışan sonrasında hapishanede 'Hayata Dönüş Operasyonu' kıyımını yaşamış görmüş olan Artvin-Hopalı bir gencin üzerinden Doğu Karadeniz'i bize özetlemesi. Özcan Alper hem bu filmle hem de Gelecek Uzun Sürer'le zaten sonsuz tebriği hak ediyor. Ayakta alkışlanası bir dram.
Filmin ilginç kısmıysa film bağımsız ve sanatsal içerikli bir film olmasına rağmen gişe yapmıştır ve bu gün halen büyük kanallar tarafından ara ara gösterime koyulmaktadır.

3)Bir Zamanlar Anadolu'da /2011
Nuri Bilge Ceylanla doğrudan insanın içerik olarak ele alınışı. Söylenecek hem bir sürü şey var hem de hiçbir şey yok.

2)Gemide /1998
Büyük değerlerimizden ve sanatçılarımızdan olan Serdar Akar'ın yine büyük sanatçı ve değerlerimizden olan Erkan Can'ı başrolde oynattığı aşırı derecede sert ve içerik olarak kapkaranlık, zaman zaman yüz güldüren fakat inanılmaz realist bir tavırla bize sağlam tokatlar çeken filmi.
Uyarı: Film 18 yaşından küçükler çok da uygun olmayabilir. Her ne kadar kişisel görüşüm olarak bireyci ve bireylerin sınırsıza yakın özgürlükleri olmasından yana olsam da bir e-dergicilik işi yapıyoruz. O yüzden bu konuda bu uyarıyı koymak zorundayım, sonra demeyin sen hani Anayurt Oteli'nden çıkmaydın diye.


1) Fight Club (Dövüş Kulübü) /1999
Chuck Palahniuk'un romanından hareketle David Fincher üretimi olan efsane filmimizdir işte bu. Hatta biz de Asr-ı İlim ekibi olarak bu tarz bir kulüpte toplandık tüketim toplumunu falan eleştiriyoruz dövüşüyoruz aşırı derecede marjinaliz. Şaka şaka biz de ekip olarak bunu izleyip gaza geliyoruz öyle işte. Kesin izleyin ha!


Bonus: Anayurt Oteli /1987

Yani şimdi bunu niye koyduğumu sormazsınız sanırım.

0 yorum(lar):